Een dikke middelvinger…

We vergeten het wel eens… Dat we ‘human beings’ zijn. Met de nadruk op beings. Want geef nou toe; we doen ons anno 2024 meer voor als human doings. We hebben enorme waslijsten gecreëerd waaraan we moeten voldoen; succes hebben, doelen stellen, eindeloos geluk ervaren, er goed uit willen zien, minimaal drie keer in de week sporten, lijnzaad smoothies klaarmaken en vooral heel druk doen. Heel ok hoor, dat doing. Vooral lekker doen zou ik zeggen, maar vaak halen we alleen maar voldoening uit het feit in actie te zijn en directe resultaten te halen.

Laatst kwam ik deze tekst tegen;
Burn out happens when you avoid being human for too long.”

Die kwam goed binnen want dat was precies wat ik een te lange tijd had gedaan; een hele dikke middelvinger naar mezelf opgestoken omdat ik nooit echt helemaal ok was met mijn ‘zijn’. 

De ‘altijd maar bezig zijn’ mentaliteit was verslavend. Als ik niets deed voelde ik onrust, alsof er iets miste. Het liefst danste ik de hele dag met to-do lijstjes in mijn hoofd. Dan was ik tenminste iemand, voelde me nuttig en kon ik aan ieders wens voldoen. 

Inmiddels leef ik voluit vanuit verbinding met wie ik echt ben met meer zelfliefde, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zonder direct resultaat of doel te hoeven bereiken, dat ik waardevol ben, dat ik vrijheid en mogelijkheden heb, keuzes ervaar en dat ik er helemaal mag zijn zonder daarvoor iets te hoeven doen. 

Dat gun ik iedereen en zo ontstond mijn drijfveer om een massagepraktijk op te zetten. Een plek waar je even een dikke middelvinger mag opsteken naar je human doing. Een plek waar je gewoon mag ‘zijn’ en mag terugkeren naar een diepe stilte in jezelf want precies daar leeft alleen maar liefde. 

En soms is dat alles wat je even nodig hebt.

Liefs,

Image


                                        Image