HEEL in overgave

Leven vanuit overgave…Het klinkt zo simpel. Je mee laten voeren door het leven zelf en opgaan in de vrije stroom die zich nu aandient. Dat je niet weet wat gaat komen maar dat je er op vertrouwt dat er iets of iemand is die dat wel weet en waar je naar luistert.

Bij mij werkt het toch regelmatig net even anders. Mijn ego heeft moeite met overgave. Die wil nog wel eens controle houden en ziet dat hele fenomeen ‘overgave’ als een onmogelijke opgave. Die stelt het gelijk aan overgeleverd zijn. Ergens deep down weet ik wel dat overgave beter is, verzet niet handig is, maar hoe kom ik daar. Het lukt echt niet altijd om zomaar even voorbij dat ego heen te dansen. De weerstand en angst om het aan te gaan is dan zo groot en dat voelt alles behalve relaxt. Dus ja… dan is het verleidelijk om tegen de stroom in te blijven zwemmen. 

In de tijd dat ik het moeilijk had, kon ik niet anders dan mij overgeven aan het leven. Toen ervaarde ik dat er grote kado’s verborgen liggen in overgave. Sindsdien durf ik blokkades die zich aandienen meer en meer te erkennen en ze de ruimte te geven.
‘Go with the flow’ is voor mij een voortdurend innerlijk proces, dat je van binnenuit kunt onderzoeken.  Dat betekent moed hebben om verbinding te maken met jezelf en je eigen kern. Durfen voelen en vertrouwen dat alles wat komt zo moet zijn en hoe dan ook zijn goede uitwerking zal hebben. Dat kan veel vrijheid, groei en acceptatie opleveren.

In mijn massagepraktijk zijn mensen vaak verrast als ze merken hoe snel ze in overgave komen. Zeker als ze het niet verwachten, kan het ineens ontstaan. Overgave zit in het volgen van je lichaam en je mee laten voeren met de dans van het leven. Als jij die dans ook wilt ervaren, dan ben je van harte welkom voor een massage in overgave. Als ervaren masseur begeleid ik je tijdens de massage in het proces van overgave, zodat je volledig kunt ontspannen. 

Boek hier je afspraak en ervaar zelf de rust en balans die een massage in overgave kan bieden!

Lieve najaarsgroet,
Image