Wat is jouw fuck it vandaag?

Ja, je leest het goed: “fuck it”, recht uit de mond van een holistisch masseur.

Het idee wordt nog boeiender. Ik geloof dat we vaker “fuck it” moeten zeggen. Het is één van de meest fantastische en wijze mantra’s die ik ken, geïnspireerd door John Parkin die een heel boek over “fuck it” schreef. Probeer het zelf eens; het werkt verrassend bevrijdend! Denk aan iets dat je stoort en zeg er “fuck it” tegen. Het helpt je ontspannen, loslaten, en weerstand wordt overbodig. Je stopt meteen met piekeren. Best lekker toch om de grip op de dingen waar je gehecht aan bent, minder serieus te nemen?

Waarom moet ik zoveel belasting betalen? Het kan me niet schelen. Fuck it! Eh… nee, dat werkt zo niet bij de Belastingdienst. Want zij komen er waarschijnlijk met een “fuck-it” bovenop.

Wat ik wil zeggen is… Wat houdt je tegen om het eens anders te doen, om de zaken anders aan te pakken? Waar ben je bang voor? Voor de mening van anderen? Voor de stem in je hoofd die zegt: “Doe normaal, dat kan echt niet.” Je hoort het jezelf waarschijnlijk al zeggen.

Laat je niet tegenhouden door angst en onzekerheid, en ontdek wat er mogelijk is als je besluit het gewoon te proberen.

Mijn “fuck it” voor vandaag is: ik omarm het falen. Ik probeer het altijd goed te doen en wil alle ballen die ik in de lucht heb gegooid weer op te vangen, maar wat als ik er één laat vallen? Ik wil leren van mijn fouten. Mijn ballen durven los te laten en daar ok mee zijn. Proberen is ervaren. Ik heb liever spijt van iets dat ik heb gedaan dan de angst om te falen.

Wat is jouw “fuck it” vandaag? Ik hoor het heel graag!

Veel liefs en vergeet niet: soms is “fuck it” precies de mentaliteit die we nodig hebben om vooruit te komen.

PS Ben jij klaar om “fuck it” te zeggen tegen stress en spanning? Even de boel de boel te laten, ruim een uur ontspannen, je heerlijk onder te dompelen in lavendel of eucalyptus en de wereld even zonder je te laten draaien, dan ben je van harte welkom voor een massage bij mij in de praktijk.