Heel even plassen

Dat je je plas ophoudt omdat je het druk hebt. Ken je dat? Te druk in je hoofd, te druk met zorgen voor anderen en te hard aan het werk. Je negeert gewoon dat je moet. Thuisgekomen vlieg je naar de wc. Snel plassen en weer doorrrr.
Het was voor mij de normaalste zaak geworden. Ik holde onverstoorbaar door omdat mijn to-do lijstje eindeloos lang was.
 
Ik kon compleet negeren waar mijn lijf behoefte aan had. Rondlopen in een te strakke broek die mij striemen op mijn buik gaf? Niks mis mee. IJskoude voeten? De normaalste zaak van de wereld. Dorst hebben, maar dat loopje naar de kraan uitstellen. Zonde van mijn tijd. De lijst werd steeds langer. Totdat mijn lichaam in verzet kwam en, nou ja, ik zacht gezegd een pittige leerschool kreeg. Mijn lichaam zei keihard: nee! Tot hier en niet verder.
 
Stapje voor stapje leerde ik weer te luisteren naar mijn lichaam. Ik ging weer comfortabele broeken dragen zodat ik normaal naar mijn buik kon ademen, een deken over mijn koude ‘takkies’ leggen of ze in warme sokken omhullen als ze koud waren en dat glaasje water halen als ik dorst had.
 
Luister jij naar de seinen van je lijf? En dan bedoel ik niet, wat een ander (je partner, moeder, diëtist, therapeut of yogadocent) zegt dat goed voor je is maar wat klopt voor JOU. Laat je de boel de boel als je spanningen ervaart? Neem je rust als je vermoeid bent? Stop je met eten als je vol zit?
 
Als je hoort wat je lichaam je vertelt, blijf je meer in balans en zit je lekkerder in je vel. Je bent gefocust, hebt energie, voelt je fit, bent productief, zit vol met ideeën en bent minder vaak ziek. Kortom, je geniet en bent beter in staat te kiezen wat je werkelijk wilt in je leven.
 
Voel je bij het lezen van deze tekst dat je op dit moment een portie ontspanning nodig hebt? Alle aandacht voor jezelf wilt? Boek dan een relaxmassage. Je bent heel welkom in mijn massagepraktijk…met toilet:-)

Lieve groet,

Image