Heel even nu

Ons lichaam is altijd in het nu, ons denken niet. Ons denken neemt ons mee weg van het nu. Het heeft gedachten over de toekomst of het verleden. De meeste mensen zijn nooit helemaal aanwezig in het huidige moment. Onbewust geloven ze dat het volgende moment belangrijker is dan dit moment. Je mist dan je leven, dat zich nooit niet NU afspeelt.

Ik betrap mezelf ook regelmatig op de automatische piloot… met mijn gedachten over wat gaat komen of nog mijmerend over wat is geweest.

In het hier en NU leven is als een oefening. Het is iets wat je kunt leren. Zo heb ik mezelf aangeleerd heel aanwezig de trap op en af te lopen, de planten met aandacht water te geven en mijn tanden te poetsen alsof het het meest unieke is wat er bestaat.

Ook tijdens het masseren geef ik mijn volledige aandacht aan het huidige moment. Echt aanwezig zijn is helend en brengt jou in ontspanning. Wil jij jouw NU ervaren? Het enige ware moment waarin je leeft?

Tijdens een massage kun je oefenen je aandacht te leggen bij je lijf, je ademhaling of de handen die je masseren. Je aandacht verlegt zich dan vanzelf van de gedachten of zorgen buiten je naar het gevoel en de sensaties binnen in je. Als je even niet denkt, maar juist voelt en ervaart ben je al meer in het moment en dat zorgt voor een heerlijke ervaring. Het volledige hier en nu ervaren kan naast ontspanning ook zorgen voor andere inzichten, andere keuzes die jou meer ten goede komen, dan de verhalen die je zelf in je hoofd creëert.

Voel het leven in je lichaam. Dat verankert je in het NU (Eckhart Tolle).

Boek nu 😉 je massage via www.heelmuiderberg.nl

Ik ontmoet je graag in het NU.

Hartelijke groet,