Heel zijn: meer dan goed zijn


De donkere dagen voor kerst naderen. De dagen worden steeds korter en de nachten worden langer. Al vanaf november zie ik de huizen en winkels van buiten verlicht worden in het dorp waar ik woon. We vermijden het liefst de donkerte. De avonden en nachten zijn niet meer donker, maar worden verlicht door prachtige lichtjes in bomen, heggen en gevels. Toch vraag ik mij af waarom het niet even echt donker mag zijn in deze dagen. Hoe zou het zijn de donkerte toe te laten en te ervaren hoe dat is. Waarom gaan we het uit de weg?

Een beroemde quote van Carl Jung is: “Ik ben liever een HEEL mens dan een goed mens”
Als we de moed hebben om datgene wat in het donker leeft naar het licht te brengen, dan zijn we heler. En als we heler zijn, kunnen we het leven bewuster aan en meer geluk ervaren.In onze huidige maatschappij ligt de nadruk vaak op het ‘goed’ zijn – goed in ons werk, goed in relaties, goed in wat de samenleving van ons verlangt. Maar wat betekent het om een ‘HEEL mens’ te zijn? Voor mij betekent het erkennen en omarmen van alle aspecten die in ons leven; zowel de lichte als de donkere.

Ik geloof dat er een verborgen schat ligt in onze donkere kant. We drukken deze ‘duistere delen’ in onszelf vaak weg uit een gevoel van schaamte, schuld of trots. Met andere woorden, in de schaduw van onze persoonlijkheid zit alles verstopt wat we afkeuren aan onszelf. Hoe harder we deze negeren en niet accepteren hoe harder die zich wil laten zien. Denk aan die bal die je hard in het water duwt, en daardoor alleen maar naar de oppervlakte wil komen.

Wil jij ook je heelheid meer ervaren? Je lichte en donkere kant ontmoeten en onderzoeken waar jij je licht op wilt schijnen? Tijdens een massage krijg je een moment de tijd en ruimte om te beleven wat er binnenin jou speelt. Hier kun je jouw massage reserveren. Je bent HEEL welkom (…in mijn stiekem ook al verlichte praktijk!) 
PS Een massage is een dankbaar cadeau om te ontvangen en te geven. De nieuwe verwenvouchers kun je bij mij bestellen via 06-22273891



Hele, warme kerstgroet,

Copyright © 2024 Heel Muiderberg, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Heel MuiderbergDe Grote Haar 3MUIDERBERG, Noord-Holland 1399 HNNetherlandsAdd us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.