Wat jij kan leren van bomen die bladeren loslaten…

HEEL even loslaten

Dat is wat je vaak te horen krijgt. In werkelijkheid is het niet zo simpel en houden we liever vast aan een gewoonte, een comfortzone, een beeld van onszelf of de ander, een oude pijn, een diepgewortelde overtuiging, een partner, een verslaving.

Loslaten is dus niet altijd een walk in the parc. Je voelt een grote angst om datgene waar je al zo lang aan vasthoudt, te laten gaan.

Nu de herfst weer is begonnen en de dagen korter worden, het tempo vertraagt en de bladeren los laten, worden we er aan herinnert dat de natuur loslaten moeiteloos regelt. Ze maakt op die manier ruimte voor het ”nieuwe” waardoor de energie weer vrijuit mag stromen.

Loslaten betekent letterlijk dat je het niet meer vasthoudt. Net zoals de bomen zijn bladeren loslaat als de tijd rijp is, zo gaat het bij ons ook. De herfst in ons lijf doet hetzelfde; als wij onze bladeren laten vallen, als wij loslaten wat niet nodig is, dan stralen we lichtheid en rust uit. Gun jezelf die tijd.

Loslaten is een proces. Je gaat door verschillende fasen heen waarbij je langzaam maar zeker afstand leert doen van wat jou niet langer dient. Het ritme van de natuur kun je hierbij gebruiken als innerlijk kompas.

De herfst is een uitgelezen moment om je eens wat vaker in jezelf terug te trekken en te observeren en na te voelen wat nog verwerkt mag worden. Kan jij meebewegen met dit seizoen?

Tijdens een ‘Into the great stillness massage’‘ laat ik je je lichaam  voelen en geef ik je de ruimte om naar binnen te keren. Zodat je los kunt laten en de nieuwe energie kan laten stromen.

Reserveer je plek voor deze bijzondere massage vandaag nog. 

Warme herfstgroet,
Heel Muiderberg massage


Image